Følg med her på siden hvor programmet for Klimafestival 09 offentliggøres i takt med, at de konkrete aktiviteter falder på plads.

PROGRAM:

DATO TIDSPUNKT STED EVENT INFO
26. nov. 19.45 Horsens Ny Teater Gnags åbningskoncert Læs mere her
26. nov. 14.00 - 16.00 VIA University College Klimaseminar Læs mere her
26. nov. 16.00 VIA University College Jordvarmeboring Læs mere her
25. nov
26. nov.
27. nov.
15.00 - 19.00
8.45 - 19.30
8.45 - 20.00
VIA University College Ecozoom - International konference i bæredygtigt byggeri. Læs mere her
26.-29. nov. Mandag-torsdag 10-19
Fredag 10-17
Lørdag 10-13
Søndag 12-15
Horsens Bibliotek Klimafokus og udstilling Læs mere her
27. nov. 9.00 - 12.00 Hotel Opus Bæredygtigt Business - klima som vækstmulighed Læs mere her
27. nov.
28. nov.
10.00 - 17.00
10.00 - 15.00
Rådhustorvet Mobil Lab Læs mere her
28. nov. 11.00 - 16.00 Danmarks Industrimuseeum El-bil-event Læs mere her
28. nov. 16.00 - 17.30 Danmarks Industrimuseum Klima Debattle Læs mere her
28. nov. 10.00 - 16.00 Bytorv Horsens Bæredygtigt Beauty Læs mere her
28. nov.
29. nov
10.00 - 17.00
10.00 - 16.00
Horsens Ny Teater Klima, kunst og design Læs mere her
     
  LUK
26-29. nov: Klimafokus og udstilling på Horsens Bibliotek med fx. gratis filmvisning for børn og voksne.
Horsens Bibliotek vil støtte op om klimafestivalen ved bl.a. at lave en grøn udstilling, som indbefatter bibliotekets materialer, der har klima og forurening som emne. Desuden vil børnebiblioteket lave en mini klimaquiz og spille filmen "Helmuth Olsens mave". Filmen handler om naturens kredsløb, miljøet og den mad vi spiser. De voksne kan se filen "Recipes for disaster" om en finsk familie, der går på en Olie-slankekur! Slankekuren skal forstås meget bogstaveligt, for familien beslutter sig for at leve oliefrit i et helt år
   
     
LUK
  28. nov: Klimakunst og Design. Kæmpe udstilling med kunst, tøj og design på Horsens Ny Teater.
Gratis adgang til et af de helt store arrangementer under Klimafestival 09. Stor multiudstilling med både klima-kunst og bæredygtigt modetøj fra de lækreste brands. Gerda og Frank Buchgraitz udstiller inspirerende kunst i hele Kvium Salen, mens Horsens Ny Teaters store sal er fyldt med alt fra couture-kjoler af papir til en 6 meter lang info-væg samt børnetøj fra mange af ØnskeBørns brands... Og meget meget mere...

Udtalelse fra Gerda og Frank Buchgraitz:
Tilbuddet om deltagelse i Klimafestival 09 som "klimakunstnere" er for os en kærkommen lejlighed til at tage nye udfordringer op. Vi kommer ikke med løsninger til klimaproblemerne men stiller gennem vores værker spørgsmål til hele debatten.
Gerda Louise tager bl.a. udgangspunkt i klodens befolkningstilvækst og hendes malerier og skulpturer stiller spørgsmålet: Hvor længe kan vi globalt formere os uhæmmet uden at jordens ressourser udpines?
Frank bruger humoren til at angribe og ironisere over temaer i debatten som dommedagsprofetier, klimaguruer, klimaskeptikere, klimakvalme o.lign. Malerier og installationer indgår som udtryksformer

Recycled Cables
Et internationalt fletteprojekt, der er skabt i anlednin af året for Klimatopmødet i København. Her er fokuseret på elektriske kabler fra informationsteknologien, dvs. restmaterialer fra computere, fjernsyn, telefoner og med disse har en håndfuld af de ypperligste kurvemagere og kunsthåndværkere fra Europa givet det gamle flette-håndværk en ny fortolkning.

De deltagende er:
Anna-Maria Väätäinen, Finland
Tim Johnson, England
Lois Walpole, Frankrig
Helle Schaumann, Danmark
Jette Mellgren, Danmark
   
   
LUK
     
 
Ny vindmølle vises frem på VIA University College
I anledningen af Klimafestival09 inviterer maskiningeniøruddannelsen i Horsens både offentligheden og interesserede gymnasieelever samt egne studerende til at stifte nærmere bekendtskab med en nyindkøbt seks meter høj husstands-vindmølle.

Arrangementet finder sted torsdag d. 26. november fra kl. 14-16 på Chr. M. Østergaards Vej 4, og i det tidsrum vil tilhørerne blive klædt behørigt på med det sidste nye omkring bæredygtige energiformer samt vindenergi og priduktion af CO2-neutral bio-ethanol ved henholdsvis Siement og Dong Energy.

Efter de forskellige oplæg vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Undervejs vil tilhørerne bland andet blive klogere på, hvor meget energi, der egentlig bruges i løbet af et tyve minutter langt bad ved at bruge fossile brændstoffer i forhold til vindenergi ligesom der vil være en konkret demonstration af en husstandsvindmølle og mulighederne for at hive relevante data ud af den.

Hvis du er interesseret i at deltage i Maskiningeniør-uddannelsens klimaseminar, skal du møde op på VIA University College, Chr. M. Østergaards Vej 4 i Horsens. Klimaseminaret afholdes på Torvet ved hovedindgangen mellem blok D og blok E.
 
   
LUK
     
  Klima-kanon kommer til Horsens
Onsdag d. 25. november vil der være mulighed for at stifte bekendtskab med en af de helt store guruer inden for bæredygtighed - nemlig den tyske professor Michael Braungart, der står bag den revolutionerende Cradle to Cradle-koncept, som fuldstændigt vender tingene på hovedet, når det handler om at indtænke synergier i vor måde at behandle naturen og vor omverden på.
Michael Braungart har sagt ja tak til at være en af hovedtalerne til EcozOOm-konferencen i Horsens, og nu er det muligt at købe sig adgang til onsdagens program som en særskilt del af det tre dage lange klimaarrangement, som sætter fokus på bæredygtighed i byggebranchen.
Cradle to Cradle er blevet kaldt for den anden industrielle revolution, og adskillige af verdens førende virksomheder har med stor succes til følge taget begrebet til sig.
Udover Braungart vil arkitekt Rie Øhlenschlæger komme med sin vision for, hvordan man skaber bæredygtige byer.
Prisen for de to oplæg onsdag samt middag på Bygholm Scandic Hotel er 795 kr.

Tre dage med grønt fokus

Det er naturligvis også stadig muligt at købe sig fuld adgang til hele EcozOOm-konferencen, hvor der er inviteret flere andre prominente oplægsholdere.
Det drejer sig blandt andet om arkitekt og forfatter Bill Reed fra USA, som præsenterer begrebet "Integrative Design", hvor man med simple virkemidler kan ændre byggeprojekters klimabelastning og forbedre den overordnede kvalitet for det fysiske og sociale lov på vores levestedet og planet, mens professor Walther Unterrainer fra Østrig, der arbejder med ekstrem energieffektivt byggeri, vil komme med innovative eksempler fra hans projekter.

Den hollandske arkitekt Thomas Rau, hvis arkitektfirma Rau Architects er et af de første i verden, som er certificeret ud i Cradle to Cradle, er ekspert i energiproducerende byggerier og beretter ud fra sit solide erfaringsgrundlagt i branchen, og Sergio Vega fra Spanien er inviteret for at fortælle om en stort anlagt forskningskonkurrence i udnyttelse af solenergi, som han er projektleder for.

Udover spændende oplæg vil der blive afviklet workshops, hvor der vil blive mulighed for at vidensdele ud fra de bedste eksempler fra hele verden, når det kommer til bæredygtighed.

Der er flere informationer at hente om oplægsholderne og konferencens program på www.ecozoom.eu og man kan tilmelde sig på www.billetnet.dk

 
   
LUK
     
 
Rullende eksperimentarium
Inden længe bliver elever i Hedensted, Horsens og Vejle-området sendt ud af klasselokalet, når der står naturvidenskabelige fag på skoleskemaet. I stedet byder foreningen Energi Horsens i samarbejde med kommunerne dem nu indenfor i et mobilt laboratorium, som vil holde udenfor deres skole i en periode hvert år.

Men under Klimafestival09 vil det være muligt at tage forskud på oplevelsen. Fredag den 27. november fra kl. 10-17 og lørdag den 28. november fra kl. 10-15 vil det være muligt at besøge det mobile laboratorium på Rådhustorvet i Horsens. Her vil studerende fra IT Engineer uddannelsen på VIA University College i Horsens stå klar til at hjælpe både skoleelever og deres forældre, som har mulighed for at kaste sig ud i flere interessante forsøg indenfor emner: Kroppen og Energi.

Målet med det mobile laboratorium er at gøre faget natur og teknik mere interessant for eleverne. På den måde håber Energi Horsens, at eleverne vil opleve faget i en helt ny sammenhæng, så de bliver nysgerrige på naturvidenskaben.

Slå et smut forbi Rådhustorvet fredag eller lørdag under Klimafestival09 og få nysgerrigheden stillet.
 
   
LUK
   
 

Bæredygtig Beauty
Beautyinstituttet flytter salonen og eleverne ind i Bytorv Horsens, lørdag d. 28. november kl. 10-16, for at tilbyde gratis Energia Bianca fodbehandlinger for alle interesserede.

Energia Bianca er behandlinger, der tager udgangspunkt i naturens egne produkter og udnytter de egenskaber, som produkterne besidder. Behandlingerne vil sørge for, at dine fødder får tilført den gavnlige effekt fra nogle af naturens egne produkterm selvom det måske ikke er med de ingredienser, som man umiddelbart forbinder med en fodbehandling.

"Vi vil give folk en behandling, som arbejder med alle sanserne. Efter et fodbad med sukkerkrystaller vil man få masseret en blanding af yoghurt og mysli på fødderne. Yoghurt og mysli er to naturlige produkter, som giver en masse til fødderne uden parabener," forklarer Gitte Simonsen fra Beautyinstituttet.

Selvom ingredienserne lyder specielle, så lover Gitte Simonsen, at man vil få sig en oplevelse ud over det sædvanlige.

"Jeg tror folk vil få en enestående oplevelse. Der er ikke noget så befriende som et godt fodbad og efterfølgende massage. Folk vil kunne svæve derfra," siger Gitte Simonsen.

En behandling vil tage ca. 10-15 minutter, og man kan forkæle sine fødder ind til kl. 16.

Der kan ikke bestilles tid, men er der kø så glæd dig til det bliver dine fødders tur!
Hvis du vil vide mere om Beautyinstituttet: www.b-in.dk

 
   
LUK
   
  Kom og se forsøgsopstilling til jordvarmeanlæg
Torsdag d. 26. november kl.16 vil der på Chr. M. Østergaards Vej 4 være en præsentation af igangværende jordvarme-projekter på Bygningsingeniør-uddannelsen, hvor blandt andet forsøgsfeltet vises frem for offentligheden. Feltet er placeret for enden af den nye parkeringsplads ved de nybyggede kollegieboliger og alle er velkomne til at komme med og se
.
 
   
LUK
   
  Bæredygtig Business
Klimafestival09 indbyder til grøn erhvervskonference på Hotel Opus fredag d. 27. november kl. 9-12 med efterfølgende frokost og networking. Formålet er at skabe et forum, hvor erhvervslivet kan mødes og udveksle erfaringer og inspiration med andre virksomheder, der enten har en grøn profil, er i gang med at udvikle en eller blot er interesserede i at høre om, hvordan klima og bæredygtighed kan være vejen til vækst. Miljøhensyn og klimadebat handler nemlig ikke kun om økologisk mælk på morgenbordet eller genbrug af gamle aviser. Det er også et effektivt konkurrenceparameter, der kan blive svaret på virksomheders udviklingsmuligheder. En grønnere profil kan erobre markedsandele, og klimahensyn kan både resultere i spændende produktionsinnovation og besparelser i energiomkostninger.
På konferencen vil der være interessante oplæg fra virksomheder om deres tiltag og cases i øjenhøjde til inspiration, debat om klimaindsats i daglig praksis og synlige resultater, samt tips til hvordan klimakommunikation effektivt kan benyttes som differentierende konkurrenceparameter.

Erhvervskonsulent Jens Eybye er facilitator på konferencen og vil lede deltagerne gennem en halv dag med spændende indlæg og plenumdebatter: "Medierne flyder over i global klimasnak lige nu, og som virksomhed risikerer man at sidde tilbage i almindelig forvirring. Det er mit håb, at den lokale konference kan give nyt klarsyn som inspiration til at iværksætte ansvarlige og lønsomme initiativer ude i virksomhederne. Klimaindsatsen gemmer på uanede forretningsmuligheder".
 
   
LUK
   
  Klima Debattle
Standupkomikeren Anders Fjelsted lander i Horsens i anledning af Klima DeBattle. Manden med flyveøerne skal nemlig være ringdommer, når Klimaduksene tørner sammen med Klimaskeptikerne i Klima DeBattle. Der vil ikke blive sparet på verbale benspænd, grove tacklinger og flyveskaller i det, der tegner til at blive det endelige opgør mellem de bedrevidende dommedagsprofeter og de fodslæbende consumere. Alle knep gælder, og alle regler sættes ud af spillet! Figten vil gå lige til grænsen og nogle gange over, og ringdommer Fjelsted vil indimellem smide butterflyen og kaste sig selv ind i kampen for at give publikum en helt særlig oplevelse.


Gå ikke glip af en plads ved ringside og oplevelsen af den ultimative klimafight mellem lokale politikere, journalister og en topklar standup'er. Lørdag kl. 16-17.30 på Industrimuseets pengeudstilling.


GRATIS ADGANG